Loading...
DTF 2017-04-20T10:16:49+00:00
Maak een afspraak
tarieven
Neem contact met ons op

DTF

DTF is Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

Rechtstreeks naar de fysiotherapeut

Sinds 1 januari 2006 heeft u geen verwijzing meer nodig voor de fysiotherapeut.
Natuurlijk mag u eerst een afspraak maken met uw huisarts, maar het hoeft in principe niet meer. Dit heeft voordelen. Zo kunt u meteen beginnen met werken aan uw herstel. Als u besluit rechtstreeks naar uw fysiotherapeut te gaan, zal deze eerst een screening uitvoeren. De screening begint met een vraaggesprek waarin uw klacht wordt geïnventariseerd. Daarnaast worden er ook een aantal vragen gesteld die aanwijzingen kunnen geven voor andere onderliggende problematiek. Zo wordt bepaald of uw klacht geschikt is voor een fysiotherapeutische behandeling. Bij twijfel adviseren wij u dan ook eerst contact op te nemen met uw huisarts.

Ook als uw klachten geschikt blijken voor fysiotherapeutische behandeling, zal de huisarts een centrale rol blijven spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Controleer uw polisvoorwaarden

Er zijn geen maatschappijen die nog een verwijzing vragen. Alle zorgverzekeraars vergoeden de DTF. Op dit moment is het nog nodig om voor een behandeling aan huis / inrichting een verwijzing van de huisarts te hebben.

Met ingang van 2017 komt dit te vervallen. Sommige zorgverzekeraars vragen desondanks toch een verwijzing voor een behandeling aan huis/inrichting, Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing noodzakelijk. Tevens zijn er aanvullende verzekeringen waarin fysiotherapie maar beperkt vergoed wordt. Controleer uw polisvoorwaarden om te zien wat uw zorgverzekeraar vergoedt.

De vergoeding die u krijgt van uw verzekeraar is afhankelijk van de verzekering die u hebt afgesloten. U kunt dit zelf nalezen in uw polisvoorwaarden.

Mocht u twijfelen of uw zorgverzekeraar met ons een contract heeft afgesloten dan kunt u dit uiteraard ook navragen bij uw maatschappij. Alle therapeuten die in deze praktijk werkzaam zijn, staan geregistreerd in het BIG register en in het Centrale Kwaliteits Register van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en in het register voor Manuele Therapeuten (NVMT) en Bekken Fysiotherapeuten (NVFB).

Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet deze te stellen.