Loading...
Veelgestelde vragen (F.A.Q.) 2017-04-28T13:27:10+00:00

Veelgestelde vragen (F.A.Q.)

Fysiotherapie

We kunnen de mate van dekking nakijken via de landelijke database , verder geeft de eigen polis hierover informatie.
Dit is na te lezen in de eigen polis, indien dit niet bekend is, kunnen we het nakijken.
De vergoeding vanuit de basisverzekering hangt af van uw leeftijd en de vraag of u een aandoening hebt die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ staat of last heeft van urine incontinentie.
Is uw kind jonger dan 18 dan worden per indicatie de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Mocht uw kind daarna voor deze indicatie nog behandelingen nodig hebben, dan worden maximaal de volgende 9 behandelingen ook vergoed.

Heeft uw kind een chronische aandoening, dan wordt de behandeling van deze aandoening volledig vergoed.

Bent u 18 jaar of ouder dan wordt fysiotherapie beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u last van urine incontinentie, dan worden de eerste 9 behandelingen voor bekkenfysiotherapie vergoed. Houd er rekening mee dat u (jaarlijks) eerst uw eigen risico moet betalen (als u deze nog niet heeft betaald voor andere zorg).

Heeft u een aandoening die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ voorkomt? Dan zult u de eerste 20 behandelingen zelf moeten betalen of worden deze vanuit uw aanvullende verzekering voldaan voor zover verzekerd. De behandelingen die u daarna nodig heeft, worden vanuit de basisverzekering vergoed. U moet echter wel jaarlijks eerst uw eigen risico betalen (als u deze nog niet heeft betaald voor andere zorg).

Nee , men kan rechtstreeks een afspraak maken. (DTF= Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie)Er wordt dan eerst een screening gedaan. Bij twijfel ( een rode vlag) wordt u geadviseerd toch eerst contact op te nemen met uw huisarts. Met een verwijzing wordt gelijk begonnen met de intake en het onderzoek.

NB : Voor een aan huis behandeling is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk

Ja, dat kan. Het kan echter voorkomen dat de gewenste behandelaar een wachttijd heeft. Een collega kan dan eerst met de behandeling beginnen(uiteraard met uw toestemming). Zodra de gewenste behandelaar ruimte heeft in zijn / haar agenda wordt u daar ingepland.
Een (bad)handdoek, afspraak kaartje, de eerste keer uw zorgpas.

Bewegen

Nee, in principe niet. Aansluitend op een behandeling fysiotherapie is soms een (gedeeltelijke ) vergoeding mogelijk. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. U kunt dit het beste navragen bij uw zorgverzekeraar.

Wij hebben abonnementen, incidenteel is per keer betalen wel mogelijk

Ja, groepslessen MTT, Corefit en Diabetes Direct.

FysioFit is aangesloten bij: