DiabetesDirectFit 2017-04-19T15:35:22+00:00

DiabetesDirectFit

Diabetes is volksziekte nummer 1 en wordt in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd. DiabetesDirectFit (DDF) is een lifestyleprogramma voor mensen met diabetes en mensen met een verhoogd risico op diabetes.

De doelstelling van dit programma is het verwerven van een gezonde leefstijl.

Naast fitnesstraining wordt er ook aandacht besteedt aan voeding en educatie door de samenwerking met een diëtiste en de praktijkondersteuner van de huisarts.

Fitness levert enorm veel gezondheidswinst op. Diverse recente studies tonen aan dat fitness de symptomen van Diabetes, vooral type 2, kan verminderen en zelfs kan verhelpen. Een van de positieve effecten is een gezonde(re) bloedglucosewaarde, doordat de insulinegevoeligheid toeneemt.

Daarnaast geeft fitness een betere conditie, meer kracht, minder gewrichtsklachten en minder rugklachten, dit zijn allemaal gunstige effecten voor het verminderen van de Diabetes en het verbeteren van de gezondheid in het algemeen.

De DDF groepen zijn 2 keer per week, in Harkstede op maandag en donderdagochtend van 9.00 -10.00 uur en in Slochteren op maandag en donderdag van 15.00 – 16.00 uur.

Voor informatie of een proefles kunt u contact met ons opnemen.

FysioFit is aangesloten bij: